Verhuizen. 5 tips


7 keer. Dat is het hoe vaak de Belg gemiddeld in zijn of haar leven verhuist. En hoewel een verhuis de nodige stress oplevert, is het vaak ook wel iets om naar uit te kijken. Hierbij 5 tips om jouw verhuis soepeler te laten verlopen.

Verhuisdozen

Of je nou zelf gaat verhuizen of dit aan een verhuisfirma overlaat, regel altijd verhuisdozen. Het inpakken kan je het best zelf. Ga niet meer plastic tasjes aan de slag maar zorg dat je jouw spullen goed en veilig kunt vervoeren. Label de verhuizen zodat ze direct de juiste kamer van de nieuwe woning in kunnen. Bovendien zijn verhuisdozen te stapelen, dit maakt de verhuis straks veel makkelijker.

Uitbesteden? Vind dan de juiste verhuisfirma

Verhuisfirma’s opereerden van oudsher vrij lokaal. Verhuisfirma Antwerpen of een firma in Brussel. Sinds het internet ook in de verhuismarkt voor opschudding heeft gezorgd, zijn tarieven transparanter geworden en kan je vaak online al het een en ander vergelijken. Een verhuisfirma ontzorgt. En met een verhuisfirma ben je verzekerd voor eventuele schade. Dit is wel zo prettig. Een verhuis uitbesteden kan al vanaf 500 euro.

Adres wijzigen

Een open deur wellicht maar velen wijzigen hun adres niet of veel te laat. Belangrijke post kan zo gemist worden. De meeste bedrijven kennen een online adreswijziging. Energieleveranciers, belastingdienst en gemeente kunnen bijvoorbeeld online geregeld worden. Voor die bedrijven waarmee je minder contact hebt, kan de verhuisdienst van BPost uitkomst bieden. BPost verzendt dan nog enkele maanden jouw post automatisch door naar het nieuwe adres.

Parkeerplaats vrijhouden

Of je nu zelf verhuist of een verhuisfirma inschakelt, regel een parkeerplaats voor jouw woning! Niets is zo lastig als met zware vracht lange afstanden afleggen. Claim een plekje voor je huis en zet dit netjes af.

Inschrijven gemeente

Je bent verplicht je in te schrijven bij de gemeente waar je naartoe verhuist. Doe dit op tijd. Bij alle gemeentes kan dit ook online. Als nieuwkomer moet je soms ook langs komen, de afspraak is gelukkig online temaken. Kijk bijvoorbeeld een op de website van de Gemeente Antwerpen.

Nog enkele verhuistips nalezen?
Verhuizen naar het buitenland
mobilart