De scherpste huurauto aanbiedingen!

De 3 beste tips voor een succesvolle verhuizing

 

Heb jij een nieuwe woning gevonden of wellicht zelf je eerste huis gekocht? Dan ben jij waarschijnlijk al volop bezig met je huis inrichten en kijk je uit naar het nieuwe avontuur! Voordat je wakker wordt in je nieuwe huis staat er alleen nog wel een verhuizing te wachten. Kijk jij hier tegenop? Met onderstaande tips is dat niet langer nodig!

 

Tip #1: Begin niet met de belangrijkste spullen en verspreid het inpakken over meerdere dagen

 

Het klinkt wellicht voor de hand liggend, maar op tijd beginnen betekent dat jij gegarandeerd georganiseerd en uitgerust wakker wordt op de verhuisdag. Een verhuizing kan al genoeg energie kosten, voorkom stress de dagen voor de verhuizing zelf en begin daarom op tijd met pakken. Het is aan te raden om niet te beginnen met de belangrijkste spullen, want die heb je de dagen voor de verhuizing ook nog nodig. Begin daarom met spullen die je niet dagelijks – of wekelijks – gebruikt. Maak een planning waarbij je per kamer de spullen begint in te pakken. Op deze manier houd je overzicht over de voortgang én voorkom je dat je tot over je oren in de verhuisstress zit.

 

Tip #2: Verhuisdozen kopen of huren?

 

Goede verhuisdozen zijn een must. Je wilt tenslotte niet dat die mooie vaas op de grond eindigt als je ze uit de auto tilt. Voor een grote verhuizing kan het aankoopbedrag voor verhuisdozen echter snel oplopen. Wellicht vind je het de investering waard en heb je de ruimte om ze te bewaren. Voor de verhuizers die liever wat budget willen besparen of geen ruimte hebben om verhuisdozen te bewaren, is het huren van verhuisdozen dé uitkomst. Zo weet je zeker dat jouw spulletjes veilig aankomen maar heb je later geen omkijken meer naar de dozen. Bekijk de mogelijkheden in jouw buurt online of vraag bij vrienden en familie naar referenties.

 

Tip #3: Bepaal van te voren inpaksystemen om overzicht te behouden

 

Krijg jij hulp van vrienden en familie met inpakken? Dat is niet alleen fijn maar ook een stuk gezelliger. Velen handen maken tenslotte licht werk – net zoals een (verhuis- of bestel) auto huren. De keerzijde van vele handen is dat als meerdere mensen inpakken, het kan gebeuren dat je het overzicht dreigt te verliezen. Om dit te voorkomen kan je gebruikmaken van inpaksystemen. Kies een manier die jij zelf handig vindt en bovendien voor anderen ook snel te begrijpen is. Gekleurde en genummerde post-its per verdieping, kamer of leefruimte zorgen bijvoorbeeld voor inzicht- en overzicht. Probeer de dozen bovendien van tevoren en tijdens de verhuizing zelf zoveel mogelijk bij elkaar te houden. Verhuis je vanaf of naar de binnenstad van een grote stad en wil jij een grote auto huren in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag?  Controleer dan ook even bij de gemeente of je een vergunning moet aanvragen om jouw straat voor een langere tijd te blokkeren. Een dergelijke vergunning is binnen de kortste keren aangevraagd en zorgt er bovendien voor dat je niet voor verrassingen op de dag zelf komt te staan.