Trouwauto huren: waar op letten

Je gaat binnenkort trouwen, je locatie, decoratie, de hapjes en drankjes zijn geregeld, maar niet geheel onbelangrijk is een trouwauto huren. De trouwauto is in veel gevallen de eyecatcher van de dag. Je kunt er prachtige trouwfoto’s mee maken en is het natuurlijk ontzettende leuk om in een exclusieve trouwauto te mogen (mee)rijden. Toch komt er meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Neem daarom de volgende tips mee bij het huren van een trouwauto.

Wat voor soort trouwauto?

Het handigst om mee te beginnen is om je af te vragen in wat voor trouwauto je wilt rijden. Ben je op zoek naar een oldtimer, exclusieve wagen, sportwagen, etc. Zodra jullie samen deze keuze hebben kunnen maken, is het makkelijker om verder te zoeken. Je kunt nu een heleboel trouwautobedrijven afstrepen.

Zoek in de buurt

Er zijn veel bedrijven die trouwauto’s verhuren, dus waarschijnlijk ook een in de buurt. Het voordeel is dat je makkelijk langs kunt komen om de trouwauto te bewonderen of een proefritje in te doen. Een ander voordeel is dat de kosten omlaag zullen gaan. Voorrijkosten kunnen ontzettend duur zijn als ze van Groningen naar Maastricht moeten rijden. Probeer daarom eerst te zoeken in jouw regio.

Maak duidelijke afspraken

Eenmaal de perfecte bruidsauto gevonden, dan is het verstandig om een offerte aan te vragen en duidelijke afspraken te bespreken. Wat gebeurt er bij pech, wat zijn de kosten, etc. Zorg dat alle afspraken op papier staan, zodat jullie je op de trouwdag volledig kunnen gaan genieten.