Waarschuwingstape / Breekbaar Tape

Het verpakken en versturen van een pakketje

Ben je net een eigen webshop begonnen en krijg je nu te maken met het verzenden van producten? Of misschien moet je een breekbaar pakket opsturen naar een vriend of vriendin in het buitenland. Het is belangrijk dat je een pakket op de juiste manier verpakt. Groot of klein, je wilt toch niet dat het product beschadigd aankomt bij de ontvanger. Wij geven je enkele tips die je kunnen helpen bij het verpakken en het versturen van een pakketje.

Formaat van de doos

Het begint allemaal met de juiste verpakking. Wil je iets kleins versturen? Kijk dan altijd van tevoren of je dit niet met de post kunt verzenden. Kijk naar de formaten, maar ook naar het gewicht van jouw product. Als je een groot product wilt versturen, is het formaat van de doos erg belangrijk. Deze moet namelijk passen bij het product dat erin verpakt wordt. Als je een te grote doos gebruikt, kan dit zorgen voor deuken in de verpakking. De buitenverpakking zal het product dan niet meer goed kunnen beschermen.

Breekbare spullen

Wil je iets breekbaars verzenden naar een familielid? Of misschien wel naar een goede vriend in het buitenland? Als je iets breekbaars gaat versturen, moet je extra voorzichtig zijn met de verpakking. Gebruik genoeg opvulling in de doos en zorg ervoor dat het product niet kan verschuiven. Om de bezorgers duidelijk te maken dat het pakketje breekbaar is, kun je bijvoorbeeld waarschuwingstape bestellen. Dit is een oranje of rode PVC-tape met een opvallende tekst in het zwart. Deze tape maakt duidelijk dat jouw verpakking voorzichtig moet worden behandeld.

Versturen van het pakket

Als je het juiste formaat doos hebt gevonden en deze vervolgens dicht hebt geplakt met date, kun je het pakket versturen. Zorg ervoor dat je elke doos of verpakking met eigen barcode en adressering verstuurd. Bevestig verschillende dozen of verpakkingen voor dezelfde ontvanger niet met tape of touw aan elkaar, dit gaat vaak stuk tijdens het sorteerproces. Het is belangrijk dat de adressering van de ontvanger goed leesbaar is.

Metatitel: Verpakken en versturen van een pakket

Metatekst: Als je een pakket verstuurd, wil je natuurlijk dat deze heel aankomt bij de ontvanger. Lees hier drie tips voor het verpakken en versturen van een pakket.