Alles wat je moet weten voordat je een bedrijfswagen leaset

Het leasen van een bedrijfswagen is een aantrekkelijke optie voor veel bedrijven. Het biedt flexibiliteit, gemak en financiële voordelen. Voordat je echter een beslissing neemt over zakelijk leasen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de vereisten en criteria die van toepassing zijn. In dit artikel zullen we daarom de essentiële eisen voor zakelijk leasen bespreken, zodat je goed voorbereid bent voordat je een bedrijfswagen leaset.

Bedrijfsregistratie en kredietwaardigheid
Een van de belangrijkste vereisten voor zakelijk leasen is een geldige bedrijfsregistratie. Om in aanmerking te komen voor een leaseovereenkomst, moet jouw bedrijf formeel zijn opgericht en beschikken over de benodigde juridische documenten en vergunningen. De leasemaatschappij zal jouw bedrijfsregistratie dan ook controleren voordat zij akkoord gaan met een leasecontract. Daarnaast zal jouw kredietwaardigheid worden beoordeeld. Leasingsmaatschappijen willen er zeker van zijn dat jij financieel stabiel bent en in staat bent om de leasebetalingen te voldoen. Een goede kredietgeschiedenis en financiële stabiliteit zijn dus belangrijke factoren bij het verkrijgen van een leaseovereenkomst.

Financiële documentatie
Om jouw kredietwaardigheid en financiële stabiliteit te beoordelen, kan de leasemaatschappij vragen om specifieke financiële documentatie. Dit kan onder meer jouw jaarrekeningen, winst- en verliesrekening, balans en bankafschriften zijn. Deze documenten helpen de leasemaatschappij om een duidelijk beeld te krijgen van de financiële gezondheid van jouw bedrijf.

Inkomenseisen
Naast de financiële gezondheid van jouw bedrijf, kunnen leasemaatschappijen ook vragen naar jouw inkomensgegevens als ondernemer. Dit kan bijvoorbeeld jouw belastingaangiften van de afgelopen jaren zijn. Het doel hiervan is om te verifiëren dat jij voldoende inkomsten genereert om de maandelijkse leasebetalingen te kunnen voldoen. De leasemaatschappij wil namelijk voorkomen dat ze achter de betalingen aan moeten zitten en controleren dan ook liever op voorhand dat je het kan betalen.

Verzekering en aansprakelijkheid
Het is belangrijk om te weten dat bij een bedrijfswagen leasen de verzekering en aansprakelijkheid meestal de verantwoordelijkheid van de leasemaatschappij zijn. De leasemaatschappij zal een verzekering regelen die de auto dekt tijdens de leaseperiode. Het is echter ook mogelijk dat jij als huurder aanvullende verzekeringen moet afsluiten, zoals een aansprakelijkheidsverzekering. Houd hier dan ook rekening mee voordat je een auto leaset.