Met een rotgang naar Rotterdam verhuizen doe je zo

Verhuizen is nogal een stressvolle bedoeling als je het niet goed regelt van tevoren. Als je van plan bent om naar een grote stad als Rotterdam te verhuizen, moet erover een hoopdingen nagedacht worden. Want je wilt niet dat je in je nieuwe woning op de grond moet zitten omdat je bank niet geleverd is. In dit artikel staan een aantal tips waardoor je de dag van de verhuizing met een gerust harttegemoet kan gaan.

Wees realistisch

Als je verhuizen een spannende bedoeling vindt dan voelen anderen om je heen dat aan. Zorg ervoor dat je goed voorbereid te werk gaat. Heb je niet veel geld? Is het dan verstandig om bij een van de duurste verhuisbedrijven aan te bellen? Doe onderzoek naar mogelijkheden binnen de stad en naarverhuizers met ervaring.

Inhuren van verhuizers

Het huren van verhuizers is noodzakelijk. Waarom? Omdat het verhuizen in een stad niet zo gemakkelijk gaat. Een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in het verhuizen binnen steden weetwat hij moet doen en de verhuizers weten wat ze tewachten staat. De verhuizers zijn gespecialiseerd in het vak en kunnen hierdoor snel en efficiënt jouw spullen verhuizen.

Label iedere verhuisdoos

Als je gaat verhuizen is het goed als je elke verhuisdoos labelt. Waarom? Je spullen verhuizen met verhuisdozen is verstandig maar doe het op de goede manier. Vergeet niet dat als je niets op de dozen schrijft,je sneller vergeet wat waar hoort! Schrijf van tevoren op de verhuisdozen uit welke kamer de spullen komen.Zo kun je alles uitpakken op de plek waar de spullen horen, zonder eerst elke verhuisdoos open te hoeven maken. Doe de breekbare spullen in speciale verhuisdozen die wat steviger zijn. Je kan eventueel de breekbare spullen wikkelen in bubbeltjesplastic of in kleding.Zo pak je bovendien efficiënter in.

Maak een checklist

Voordat je gaat verhuizen is het slim om een checklist op te stellen. Een checklist kan je helpen met het onthouden van de belangrijke punten. Zo dat je op de dag van de verhuizing niks belangrijks vergeet. Ook voor mensen die eventueel komen is het handig als je een planning hebt gemaakt. Zij weten dan wat ze nog kunnen doen en jij houdt het overzicht.

Verhuis niet in het weekend

Verhuizen in het weekend is duurder dan het verhuizen doordeweeks. Dit komt omdat veel particulieren dan geen vrije dagen hoeven op te nemen. Door de afloop van huur of koopcontracten worden er een hoop verhuizingen uitgevoerd aan het eind van de maand. Verhuizers hebben het vaak druk hierdoor en dan spelen ze met hun prijzen in op de hoge vraag. Geen andere keuze? Plan dan de afspraak ruim een maand van tevoren. Zo heb je genoeg tijd om te kijken wat mogelijk is en hoeveel het gaat kosten.