Studentenwoning in den haag inrichten? Geen probleem!

Het schooljaar is al even begonnen en de feestdagen komen eraan. Je hebt eerst even afgewacht of deze studie echt wel bij je paste voordat je besloot op kamers te gaan. Daarnaast is het nog niet zo makkelijk om ergens een kamer te vinden dus misschien duurde het even, maar eindelijk ga je op jezelf wonen. Dat is best een grote stap en er komt veel bij kijken om die kleine studentenkamer als thuis te laten voelen. Niet getreurd wij geven tips zodat jij je ruimte optimaal benut!

Wat neem je mee?

Hmm, door de jaren heen heb je een hoop spullen opgespaard maar je bent eigenlijk wel toe aan nieuwe spullen. Ook zijn de studentenkamers in een grote stad als Den Haag doorgaans niet heel groot, dus wat neem je dan mee? Vooral de basics eigenlijk. Een bed en een kledingkast zijn essentieel, meer heb je eigenlijk niet nodig (behalve natuurlijk je kleding en laptop etc.). Als een bureau in je kamer past is dat fijn, maar zo niet ook niet getreurd. Bij verschillende winkels verkopen ze (goedkope) tafeltjes die je over je schoot heen kunt zetten zodat je daar je boeken of je laptop op kunt leggen. Je kan dan vanuit je bed gerust aan je studie werken. Daarnaast woon je nu in een grote stad dus je kunt altijd naar de bibliotheek om te studeren. Een andere tip is om lades of opbergbakken te kopen voor onder je bed. Daar kun je een hoop spullen kwijt, zonder dat het er rommelig uitziet of extra ruimte inneemt.

Hoe neem je het mee?

Je gaat verhuizen naar Den Haag, dat is een grote stad met veel flats. Grote kans dat jouw studentenkamer ook ergens in een hooggelegen woning is. Je kan zelf je spullen omhoog proberen te sjouwen maar het is aan te raden om een verhuislift te huren. Het is namelijk heel slecht voor je rug om zware spullen zo ver te tillen. Veel verhuisbedrijven verhuren verhuisliften los. Een tip is om een verhuislift te huren bij een verhuisbedrijf in den Haag. Op deze manier hoef je niet ver te rijden en als er wat is kun je snel hulp inschakelen. Je kan er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf in Den Haag in te schakelen om je te helpen met sjouwen. Zij kennen de stad en weten dus hoe ze op een efficiënte manier jouw spullen kunnen verhuizen. Dat kan een hoop tijd schelen.

Goedkope decoratie

Als je spullen er staan is het meestal nog niet zo gezellig. Hieronder noemen we een aantal goedkope manieren om je kamer knusser te maken.

·         Kerstlampjes zijn niet alleen voor in de kerstboom! Hang ze langs je plafond om direct een veel gezelligere uitstraling in je kamer te creëren. Deze lampjes kosten tussen de 4 en 10 euro. Als je wat spijkertjes in de muur slaat kun je het snoer daar gemakkelijk overheen hangen.

·         Door een fotowand te maken met foto’s van vrienden en familie neem je geen onnodige ruimte in je kamer in. Lijstjes zijn niet duur en je kan tegenwoordig foto’s vanaf je telefoon afdrukken voor een klein prijsje. Met deze tips geloven wij dat de verhuizing naar je studentenwoning in Den Haag helemaal goed moet komen!