Thuis een laadpaal voor je auto regelen

We kunnen er niet meer omheen, de toekomst geeft aan dat alles elektrisch moet zijn. Door de ontwikkelingen die gedaan worden door bedrijven zoals Tesla, BMW, Jaguar, duurt het niet lang meer voordat de meerderheid van de mensen elektrisch rijdt. Maar er ontbreken nog een aantal punten die het rijden van een volledig elektrische auto, de beste keuze maken.

Het bereik van een elektrische auto

Het bereik van een elektrische auto is niet bijzonder, de meeste full elektrische auto’s kunnen met een volle batterij 450 kilometer rijden. Dit is niet erg maar dan moet u hem overal op kunnen laden bij verschillende laadpalen en dat is nog niet zo. In Nederland zijn ze hard bezig met het uitbrengen van fastladers die de auto binnen een half uur kunnen opladen. In sommige landen binnen Europa zijn ze hier eveneens mee bezig alleen het lijkt erop dat Nederland de eerste zal zijn.

Een laadpunt aan huis

Het is natuurlijk het handigste om een laadpunt aan huis te hebben! U mag altijd een laadpunt op uw eigen terrein neerzetten. U kunt denken aan uw oprit of bij de garage. Dit zijn handige plekken om uw auto op te laden en uw laadpunt te installeren. Zo kunt u met gemak en een gerust hart uw auto op ieder moment opladen.

Heeft u geen plek voor een laadpunt op uw eigen terrein? Dan kunt u ervoor kiezen om een laadpunt te plaatsen in een openbare ruimte.Daar heeft u wel een vergunning voor nodig. Deze kunt u aanvragen bij de gemeente. Als u de vergunning krijgt wordt er een speciale parkeerplaats gemaakt voor elektrische auto’s.Er wordt een bord naast geplaatst waarop staat dat alleen bestuurders van elektrische auto’s gebruik mogen maken van de parkeerplaats. Daar kunt u voortaan uw auto parkeren.

Stroomgebruik door anderen

U hoeft niet bang te zijn dat anderen gebruik gaan maken van uw oplaadpunt. Als u een laadpunt op uw eigen terrein heeft dan kunt u alleen met uw eigen persoonlijke laadpas uw auto opladen.Hierdoor kunnen anderen geen gebruik maken van uw laadpunt.

Kosten oplaadpunt aan huis

De kosten van een oplaadpunt aan huis hangen af van de situatie en voor welk serviceniveau u kiest.Een basis laadpunt kost rond de € 899,- (inclusief btw) hier zitten de installatie kosten nog niet bij. De eigenschappen van een oplaadpunt zijn alsvolgt:

  • Laadt snel op, 32 ampère per uur
  • Voegt tot 40 km aan stroom per uur toe tijdens het laden
  • De chargPoint Home type 2 laadpunt,laadt iedere auto met het type 1 stekker op
  • Er is aandacht besteed aan het design
  • Niet al te groot daardoor is hij breed inzetbaar
  • 3 jaargarantie en 24/7 telefonische ondersteuning Sommigen laadpunten zijn bovendien uitgerust met wifi. Hierdoor kunt u via een app ervoor zorgen dat de auto wordt opgeladen. U kunt zien hoe vol de accu is en u kunt het gebruik van de laadpaal per periode inzichtelijk maken.