Uw auto gekeurd voor de winter in regio Gouda

We kunnen er niet meer omheen. Het is bijna winter en we moeten weer gaan wennen aan de kou, sneeuw, de ijskoude winden en vergeet de files niet!Op de radio hoort u voor de zoveelste keer “It’s beginning to look a lot like Christmas”.U kunt zich gelukkig voorbereiden voor de winter en uw auto ook. Maak uw auto winterklaar zodat u in de winter kan genieten van uw warme gecontroleerde auto. Garage Gouda kan u helpen met het winterklaar maken van uw auto.

De keuring

Bij garage Gouda of garage Capelle aan den IJssel kunt u uw auto winterklaar maken. Doormiddel van een Apk-keuring, of nieuwe winterbanden is uw auto binnen no time winterklaar. De Algemene Periodieke Keuring (APK) moet een keer per jaar uitgevoerd worden. De keuring is ingesteld om de veiligheid in het verkeerd te bewaren en om het milieu te beschermen. Het is handig om dit te doen voordat de winter begint. U bent dan zeker weten voorbereid voor de koude wintermaanden. Maar waarop wordt uw auto dan precies gekeurd? Er zijn een aantal belangrijke stappen die u moet doorlopen om uw auto winterklaar te maken.

De stappen

  • Het is belangrijk dat u een afspraak maakt met een autogarage die door de RDQ is goedgekeurd. Als de garage waar u uw auto laat keuren geen lid is van de RDQ, laat hem hier dan niet keuren. De keuring van uw auto is dan niet geldig.
  • Als de auto goedgekeurd wordt kom er een keurmeester langs die bevoegd is om uw auto goed te keuren. De keurmeester stelt u een aantal vragen en zo komt hij erachter of de auto in staat is om deel te nemen aan het verkeer.
  • De autogarage waar u uw auto laat repareren zal voor u een kostenplaatje opstellen. Let op!Autogarages hanterenandere prijzen voor de Apk-keuring. Houd hier dus rekening mee.
  • Als uw Auto is nagekeken, is goedgekeurd en voldoet aan de gestelde eisen mag u weer deelnemen aan het verkeer. U krijgt een keuringsrapport waarinis genoteerd in welke staat het voertuig verkeert. Als uw voertuig is afgekeurd krijgt u hetzelfde keuringsrapport met daarin de reden voor de afkeuring.

Uitzonderingen

Er zijn een aantal uitzonderingen omtrent uw autokeuring. Als uw auto voor 1960 is gemaakt hoeft u hem niet door de Apk te laten keuren. De kans is bovendien aanwezig dat als u een auto heeft die uit het jaar 1960 komt, dat u in sommige steden niet meer met deze auto mag komen. Dit heeft te maken met het milieubeleid dat in sommige steden wordt gehanteerd. Voor een nieuwe auto geldt de Apk-keuring niet. De eerste 4 jaar hoeft de Apk-keuring niet uitgevoerd te worden. Na de 4 jaar krijgt de u een oproep om uw auto te laten keuren.