Waarom het halen van rijbewijs duurder gaat worden

Wil je je rijbewijs gaan halen? Ideaal voor wanneer je een keer met vrienden een dagje weg wilt of wanneer je geen studenten ov meer hebt en dus niet meer makkelijk, snel én gratis ergens kunt komen. Vanaf wanneer je 16,5 jaar bent, mag je beginnen met het volgen van rijlessen en vanaf 17 jaar mag je dan ook daadwerkelijk afrijden. Mocht je dan je rijbewijs halen, moet je een speciaal pasje aanvragen waar namen op staan van bijvoorbeeld je ouders omdat je tot je 18e nog niet alleen mag rijden.

Kosten

In totaal komt het erop neer dat je ongeveer tussen de €2000 en de €3000 kwijt bent voordat je uiteindelijk je rijbewijs hebt. Vaak hebben mensen dan ook ongeveer zo’n 40 lessen nodig van meestal een uur lang. Zo’n les kost gemiddeld al €40, maar dat is niet het enige waar je voor betaald. Je moet namelijk ook je theorie- en praktijkexamen, gezondheidsverklaring, rijbewijs en eventueel nog een tussentijdse toets betalen. Het kost misschien even heel veel geld, maar daarna heb je als het goed is levenlang plezier ervan.

Rijschool kiezen

Hoe kies je nu een rijschool uit? Belangrijk hierbij is niet alleen te kijken hoe duur de rijschool is, maar ook hoe hoog het slagingspercentage is en of deze rijschool bij jou past. Vergelijk dan ook altijd een aantal verschillende rijscholen met elkaar om er achter te komen waar je beste kunt gaan lessen. Je kunt daarom, om te kijken of het bij je past, ook bij een aantal verschillende rijscholen een proefles aanvragen. Ook wil je natuurlijk een rijschool bij jou in de buurt zodat je niet eerst een hele wereldreis af hoeft te leggen om een keertje te lessen. Rijschool Boomsluiter is dan ook een ideale rijschool wanneer je in Gouda of omgeving woont.

Verschillende rijlessen

Bij Rijschool Boomsluiter kun je verschillende rijlessen volgen. Zo kun je gaan voor auto-, scooter-, motor-, aanhanger- of vrachtwagen rijbewijs. Wanneer je dan eenmaal gaat lessen, wil je natuurlijk niet alleen zo snel mogelijk je rijbewijs halen, maar je wilt ook lessen wanneer het jou uitkomt. Zelfs ‘s avonds of in het weekend staat rijschool Waddinxveen voor jou klaar. Ze zijn daarom ook flexibel en denken graag met jou mee. Zij willen namelijk ook dat jij zo snel mogelijk, maar ook vooral zonder gevaren te creëren, je rijbewijs kunt halen.