Zelf een auto kopen en zelf repareren

Wat leuk dat je erover nadenkt om een nieuwe auto te kopen. Weet jij al of je liever voor een splinternieuwe auto kiest? Of dat een tweedehands auto ook voldoet? Wanneer je een vrij hoog budget te spenderen hebt, kan het interessanter zijn om eens naar occasions in een hoger segment te kijken. Voor hetzelfde geld koop je dan een mooie bak die als occasion minder geld kost, maar die toch nog jaren rijplezier aan je kan bieden. Koop in ieder geval altijd een auto die bij je past. Bedenk of de auto genoeg ruimte heeft en of de auto geschikt is voor waar jij hem graag voor wil gebruiken. Een fiat 500 kun je niet op ruw terrein meenemen, terwijl een jeep dat wel kan. In deze blog lees je meer over het kopen van een auto en hoe je mogelijke reparaties kunt aanpakken.

Er is voor iedereen een passende auto te vinden

Auto occasions bieden je de mogelijkheid om je droomauto tegen een scherpere prijs aan te schaffen. Heb je een oldtimer of een wat ouder model op het oog? Dan kun je deze vaak wel in het occasion segment terugvinden. Hoe leuk is het om in de auto van je dromen te rijden, terwijl die eigenlijk niet meer gemaakt wordt? Dan heb je dus een prachtige auto, die ook nog eens uniek is. Verder staan er zo veel occasions te koop, dat er zeker wel iets voor je tussen zit.

Schade aan de auto? Probeer het zelf te repareren

Heb je een auto die geen garantie meer heeft? Dan is het wellicht voordeliger om zelf kleine reparaties uit te voeren. Ben je niet zo technisch? Dan kun je er ook voor kiezen om een familielid of kennis in te schakelen om je hierbij te helpen. Het voordeel van kleine reparaties zoals een kapot lampje of de olie bijvullen, is dat je dan niet zoveel geld kwijt bent. Als je de auto naar de garage brengt, rekent de garagehouder geld voor het kapotte onderdeel maar ook minstens €60 euro aan manuren die er in de reparatie worden gestoken. Dit kun je zelf veel goedkoper regelen.

Wanneer er meer aan de hand is, is het wel beter om de auto naar de garage te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bobine vervangen of het uitdeuken van een lelijke deuk. Dit kun je helaas niet zelf en bovendien gaat het veel beter zijn om hier een expert naar te laten kijken.